I denne forenklete guiden kan du lære hvordan du kjøper aksjer og investere i bedrifter verden over helt enkelt.

Aksjeinvestering kan for mange virke både uoverskuelig og vanskelig. Men faktisk er det ganske simpelt og ikke minst lett å kjøpe, handle og investere i aksjer i dag.

Det finnes mange måter å gjøre det på og mange steder hvor man kan kjøpe aksjer på nett, men det er også viktig å passe på, for mer engang noe har med penger å gjøre, da finnes det også svindel sider som forsøker å stjele dine penger eller opplysninger.

Jeg har selv stått i samme situasjon som deg første gangen jeg skulle kaste meg ut i investering med aksjer og den dagen jeg spurte mine venner og familie om råd til kjøp av aksjer, fikk jeg et utall av ulike svar og meninger, hvilket kun gjorde meg mer forvirret, enn det hjalp – og nøyaktig derfor har jeg valgt å skrive denne artikkelen, for nå har jeg funnet ut hvor og hvordan man handler med aksjer best mulig.

Denne artikkel og guide er for deg som er nybegynner og enten ukjent eller har veldig lite kjennskap til aksjeinvestering. I guiden vil jeg vise og fortelle deg:

  • Hvordan du kan kjøpe aksjer
  • Hvor du kan kjøpe aksjer
  • Hvorfor du burde kjøpe aksjer
  • Hva aksjer er og hvordan de fungerer

Alt dette og mye mere vil jeg komme inn på, slik du enklest og best kan komme i gang med aksjeinvesteringene dine, allerede i dag.

Nordnet

Nordnet er en investeringsplattform utover det vanlige, her kan du investere i alt fra aksjer til fond, til lave priser og finne et enormt utvalg av ulike investeringsmuligheter.

Alle våre investeringsguider

Alle våre investeringsguider

Nedenfor kan du se listen over investeringsguidene vi har utarbeidet – Du kan også lese mer på denne siden for å lese mer om den aktuelle investeringsguiden du befinner deg på.

Her kan du investere i aksjer

Det kan være vanskelig å finne ut hva som man skal investere i og ikke minst hvor man kan investere. Nedenfor finne du ulike investeringsmetoder og steder.

Nordnet

Invester i aksjer, verdipapirfond, opsjoner, sertifikater og ETFer

Nordnet er det opplagte valget av handels- og investeringsplattform dersom du ønsker å investere i aksjer og andre verdipapirer.

Med en gratis investeringskonto hos Nordnet får du muligheten til å investere i nesten alt, med unntak av kryptovaluta og andre digitale valutaer. Du kan imidlertid investere i generelle valutaer som danske, norske og svenske kroner.

eToro

Invester i aksjer, kryptovalutaer, valutaer og mer

eToro er et meglerforetak for sosial handel og multi-asset som fokuserer på å tilby tjenester innen handel og kopiering av handelsstrategier.

Hos eToro kan du kjøpe og selge aksjer kurtasje og gebyrfritt, så lenge du handler aksjer

  • Stort utvalg av investeringsmuligheter
  • Komplett digital plattform
  • Gebyr og kurtasjefri aksjehandel
  • Invester med giring

Stort utvalg av investeringsmuligheter

Hos eToro er det ikke kun aksjer du kan investere og handle med, du kan finne et bredt utvalg av investeringsmuligheter som sprer seg fra kryptovaluta til råvarer som guld og sølv.

Så hvis du allikevel tenker å spre dine investeringer og ikke bare legge alt i aksjer, hvilket kan være lurt, da er eToro en særdeles god investeringsplattform å velge, da du kan investere i mange forskjellige ting i en og samme plattformen.

Komplett digital plattform

eToro har klart å lage en komplett digital investeringsplattform, hvilket betyr at du slipper en masse papirarbeid og styr og stas med diverse blanketter hvis eksempelvis skulle få lyst på å kjøpe Amerikanske aksjer som Tesla eller Apple.

Det er nemlig en del juridisk arbeid i forbindelse med investering i aksjer, særlig hvis du vil kjøpe aksjer i utenlandske bedrifter (ikke norske bedrifter). Men dette har eToro klart å fullstendig digitalisere, slik du på få minutter kan ordre alt det som må gjøres når du vil investere i aksjer.

Gebyr og kurtasjefri aksjehandel

Som en av de eneste plattformene og stedene i verden kan du investere kurtasje og gebyrfritt når du handler bestemt aksjer på eToro.

De fleste investeringsplattformene og banker tar et gebyr eller en kurtasje for hver handel, både når du kjøper og igjen når du selger. Det er altså penger rett ut vinduet som du ikke for noe for.

På eToro har de valgt å gjøre det gratis å handle aksjer når du

Invester med giring

Giring er ikke noe du finner mange steder og det kan være litt skummelt å investere med giring, men motsatt, da kan du også raskere øke din inntjening, da du investere et større beløp enn du egentlig har å investere.

Opprett gratis investeringskonto hos eToro

Å kjøpe og selge aksjer innebærer høy risiko fordi verdien i verdipapirer vil svinge med tilbud og etterspørsel. Historisk avkastning i aksjemarkedet vil aldri være noen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, aksjeselskapets utvikling, din egen dyktighet, kostnader ved kjøp og salg, samt skattemessige forhold.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan starte med aksjehandel?

Ønsker du å komme raskt i gang med aksjehandel og begynne å tjene penger på aksjer, da må du først finne en investeringsplattform eller bank som tilbyr handel med aksjer.

Jeg vil dog ikke anbefale deg å bruke banken til investering i aksjer, da de som oftest har en rekke dyre gebyrer og kurtasje for hver handel. Det er mange som har hatt uhell med aksjehandel gjennom banken sin, samtidig kan det føles som om man har mindre oversikt og mulighet, derfor anbefaler jeg alltid at man finner en investeringsplattform hvor man selv kan kjøpe, selge og handle de aksjer man vil, når man vil.

Jeg selv bruker investeringsplattformen eToro som jeg er veldig fornøyd med, du kan læse mye mere om plattformen nedenfor og hvorfor jeg anbefaler akkurat denne til kjøp av aksjer.