Fond

Fond

Fond2022-01-20T14:47:08+01:00

Fondsinvestering og sparring har blitt mer og mer populært, spesielt med tanke på de negative rentene og hvor ulønnsomt det er å ha pengene stående i banken. Les her hvordan du kommer i gang med investering og sparring i fond.

Investering og sparing i fond er veldig populært og en investeringsmulighet de fleste bruker når de har større pengebeløp som de ønsker å vokse over tid, men ikke orker å investere i eiendom som må vedlikeholdes og eventuelt selges videre en dag .

På samme måte som med investering i eiendom har de fleste fond eksistert i mange år og har en lang historie som beviser god avkastning over tid.

Fondsinvestering og sparring er en langsiktig investeringsstrategi og er ikke en rask måte å tjene penger på, slik det kan være med andre investeringer som aksjer eller kryptovalutaer.

Nordnet

Nordnet er en investeringsplattform utover det vanlige, her kan du investere i alt fra aksjer til fond, til lave priser og finne et enormt utvalg av ulike investeringsmuligheter.

FAQ – Fond

FAQ – Fond

Å investere og spare i fond er ekstremt populært, siden de fleste fond historisk sett gir overskudd og er en trygg investering.

Alle våre investeringsguider

Alle våre investeringsguider

Nedenfor kan du se listen over investeringsguidene vi har utarbeidet – Du kan også lese mer på denne siden for å lese mer om den aktuelle investeringsguiden du befinner deg på.

Her kan du investere i fond

Ønsker du å begynne å investere eller spare penger i fond, kan du bruke en av investeringsplattformene vi anbefaler som du finner nedenfor.

Nordnet

Invester i aksjer, fond, ETF’er og mer

Nordnet er en digital økonomiplattform som tilbyr en rekke ulike tjenester, inkludert:

 • Sparing og investeringer
 • Lån
 • Pensjon

og spesielt investering er et av stikkordene når Nordnet nevnes, for på deres digitale plattform kan du finne utallige ulike investeringsmuligheter, inkludert fond.

Nordnet er en av de mest populære investeringsplattformene når det kommer til investering i fond, på grunn av det store utvalget, de gode prisene og ikke minst den høye brukervennligheten de har klart å skape i sin plattform.

Velger du Nordnet som investeringsplattform når du skal investere i fond, får du:

 • Mer enn +800 midler å velge mellom
 • Et verktøy som hjelper deg å velge fond
 • Gratis handel med fond

Nordnet er også en svært populær investeringsplattform som har mer enn 1,5 millioner brukere i dag, som fortsatt vokser.

Ofte stilte spørsmål

Er det best å spare i fond eller aksjer?2021-12-10T17:11:57+01:00

Man kan ikke si at en type investering er bedre enn en annen. En tommelfingerregel er at avkastning følger risikoen.

Jo større risiko du er villig til å ta, jo større gevinst har du mulighet til å få.

Investering i fond er en relativt trygg investering med rimelig avkastning, mens investering i aksjer ofte innebærer høyere risiko men dermed også mulighet for større avkastning.

Kan man miste alle i fond?2021-12-10T16:51:38+01:00

I teorien ja, men det er svært sjelden at et fond går konkurs og du dermed taper alle pengene du har investert.

Når det er sagt, er investering i fond en av de sikreste investeringstypene som finnes som også har en rimelig avkastning.

Hva er et fond?

Et fond er en samling av investeringer, man kan på mange måter si at det å investere i et fond svarer til å spre sine investeringer og skape en diversifisert investeringsportefølje, men her gjør fondet det for deg.

Når du investerer i et fond, får du andre til å forvalte og investere pengene dine. Et fond legger aldri alle egg i en kurv, forstått på den måten at de investerer i mange ulike investeringselementer, det kan være alt fra renter, valuta til aksjer med mer.

Investeringsmandat

Fondsforvalteren er den som bestemmer hvilken type fond det er, utfra hvilken fondstype du investere i, vil du kunne se investeringsmandat i eksempelvis Sverige, her vil fondet utelukkende ha investert i Svenske aktiver og aksjer. Et fond som har globalt investeringsmandat, investere på tvers av alle landegrenser, altså globalt.

Fondstyper

Det finnes flere ulike typer fond som har ulikt forventet avkastningsnivå og ulikt risikonivå.

Aksjefond

Aksjefond er den fondstypen som gir deg mulighet for høyest avkastning. Til gjengjeld må du tåle at sparepengene kan svinge i verdi. I løpet av spareperioden vil du oppleve både oppturer og nedturer, men over tid er oppturene flere enn nedturene. Best avkastning får du derfor om du er langsiktig.

Aksjefond skal ha minst 80 % av fondet investert i aksjemarkedet. Anbefalt investeringshorisont er minimum fem år.

Kombinasjonsfond

Kombinasjonsfond investerer i renter og aksjer. Verdisvingningene og den forventede avkastningen vil derfor være lavere enn aksjefond, men høyere rentefond. Forvalteren av kombinasjonsfond ønsker å oppnå den perfekte fordelingen mellom risikoen i aksjemarkedet og tryggheten i rentemarkedet.

Rentefond

Et rentefond investerer i verdipapirer som gir en fast rente. Rentefond har normalt sett mindre verdisvingninger enn kombinasjonsfond.

Gode ​​tips for investering og valg av fond

Spre investeringen din

Selv om du har god tro på en bestemt investering, enten det er en aksje, et fond eller noe tredje, er en god tommelfingerregel at du ikke legger alle eggene dine i en kurv, det vil si at du ikke legger alle investeringspenger i ett investeringsobjekt sprer du derimot dem, litt som et fond bygges opp.

Fond FAQ

Finn svar på vanlige spørsmål

Kan man miste alle i fond?

I teorien ja, men det er svært sjelden at et fond går konkurs og du dermed taper alle pengene du har investert.

Når det er sagt, er investering i fond en av de sikreste investeringstypene som finnes som også har en rimelig avkastning.

Er det best å spare i fond eller aksjer?

Man kan ikke si at en type investering er bedre enn en annen. En tommelfingerregel er at avkastning følger risikoen.

Jo større risiko du er villig til å ta, jo større gevinst har du mulighet til å få.

Investering i fond er en relativt trygg investering med rimelig avkastning, mens investering i aksjer ofte innebærer høyere risiko men dermed også mulighet for større avkastning.

Er det lurt å investere i fond?

Svar

Hvilket fond bør jeg velge?

Svar

Hvor lurt er det å investere i fond?

Svar

Artikler & guides om investering

 • Oversikt over vervebonuser og gratis kryptovaluta

 • Vervekode Bitnord

  Vår erfaringer med Bitnord: Få krypto bonus med vervekode

 • Bitcoin blitt det nye gullet

  Har Bitcoin blitt det nye gullet?

 • Firi vervekode: Få en bonus når du oppretter med vår henvisningskode

  Firi vervekode: Få en bonus når du oppretter med vår vervekode

 • Seriegründer Elon Musk er ikke bare kjent for sine to siste store selskaper, Tesla og SpaceX, han er også kjent for sine mange rare og til tider morsomme Tweets på sosiale medier, Twitter.

  DogeCoin stiger til topps etter en tweet fra Elon Musk

 • MiramEx: Svindel eller ikke? Læs vores erfaringer

  Firi (MiraiEx) Erfaringer: Se vår anmeldelse av plattformen – Svindel eller ikke?

 • Hvordan kjøpe Ripple

  Her kan du kjøpe Ripple (XRP) etter søksmålet fra Finanstilsynet SEC

 • Hvordan kjøpe Bitcoin

  Hvordan kjøpe Bitcoin trygt og sikkert i Norge?

Go to Top