Investere i kryptovaluta

Investere i kryptovaluta

Investere i kryptovaluta2022-10-16T18:58:53+02:00

Kryptovaluta er definisjonen på digitale valutaer som Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) og Ripple (XRP). Disse valutaene eksisterer utelukkende digitalt, i motsetning til andre valutaer som Euro (€), Dollars ($) og norske kroner (NOK).

Digitale valutaer har tatt verden med storm, men ikke sentralbankene og dermed er ikke kryptovaluta en valuta som kontrolleres eller reguleres av en sentralbank, slik alle andre valutaer er.

Dette betyr blant annet at kryptovaluta kan stige og falle kraftig i verdi, noe som kan være en gullgruve for investorer med riktig timing og nok midler.

Historisk sett har de mest populære og anerkjente kryptovalutaene som Bitcoin og Ethereum vært en god investering, da de hovedsakelig har økt i verdi hvis man ser på kursen over lang tid.

På grunn av den enorme populariteten og den konstante utviklingen innenfor de digitale valutaene, har det blitt mye enklere å handle med og investere i kryptovaluta i Norge, du kan på få minutter opprette en investeringskonto hos Firi og få tilgang til handel og investering i populære kryptovalutaer.

Handel og investering i kryptovaluta kan være litt forvirrende for mange og det er sikkert mange som er imot den nye valutaen, noe som er forståelig, men om noen år vil vi nok se tilbake og tenke, hvorfor investerte jeg ikke i det noe før ? Og det er nettopp derfor vi har laget denne siden, for her kan du lese mye mer om investering i kryptovaluta og hvordan du kommer i gang.

Investere penger med
#1 eToro (aksjer)
#2 Firi (krypto)
#3 Nordnet (aksjer, fond mm.)

FAQ – Krypto

FAQ – Krypto

Nedenfor kan du se listen over investeringsguidene vi har utarbeidet – Du kan også lese mer på denne siden for å lese mer om den aktuelle investeringsguiden du befinner deg på.

Hvordan investere i kryptovaluta?

Ønsker du å kjøpe, selge eller investere i en av de mange populære kryptovalutaene? Da har du kommet til rett sted. Nedenfor finner du ulike investeringsplattformer hvor du kan finne og investere i kryptovalutaer.

Firi

Invester i Bitcoin og andre kryptovalutaer

Firi (tidligere kjent som MiraiEx) er Norges største kryptokursutveksling og har siden 2017 hjulpet nordmenn med å investere i populære kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum og Ripple.

Hos Firi kan du opprette en investeringskonto 100% gratis på mindre enn 2 minutter hvis du har VIPPS og BankID tilgjengelig. Du kan opprette en konto ved å koble til VIPPS-kontoen din eller din kontaktinformasjon, og deretter bekrefter du blott kontoen din med BankID.

Registrering hos Firi:

Husk at historisk avkastning ikke er en garanti for fremtidig avkastning, og hvis du investerer i kryptovaluta og andre verdipapirer, kan hele investeringen din gå tapt. Du må være minst 18 år for å opprette en konto hos Firi.

Hva du kan handle på Firi:

Firi har ikke det største utvalget av kryptovalutaer, ser man på antall forskjellige kryptovalutaer man kan investere i, men de har de aller beste og største.

Hos Firi kan du investere i Bitcoin, Ethereum, Cardano, XRP, Litecoin og DAI.

Fordeler med Firi

Det er to store fordeler med kryptobørsen Firi, og det er at etableringen tar mindre enn to minutter, og plattformen er så enkel og designmessig at alle kan finne ut hvordan de kan kjøpe og selge kryptovalutaer på plattformen.

 • Enkel og rask registrering
 • Troverdig og trygt
 • Kjøp av digital valuta med norske kroner
 • Det nye sparealternativet

Kryptosparring

Dessverre er utvalget av kryptovalutaer begrenset hos Firi, du kan for øyeblikket bare handle 5 forskjellige kryptovalutaer. Imidlertid har de kunngjort at de er i ferd med å utvide antall kryptovalutaer som kan handles på plattformen deres.

Det beste utvalget av kryptovalutaer

Til tross for at Firi foreløpig ikke har det største utvalget av kryptovalutaer, har de det beste utvalget, forstått på den måten at de har de mest anerkjente og omsatte kryptovalutaene på sin børs.

Coinbase

Invester i kryptovaluta

Coinbase er det enkleste stedet å kjøpe og selge kryptovaluta. Registrer deg og kom i gang i dag.

Slik kommer du i gang med å handle kryptovaluta på Coinbase:

 • Opprett en konto
 • Koble til bankkontoen din
 • Begynn å kjøpe og selge

Fordeler med Coinbase

 • Sikker lagring: Vi lagrer det store flertallet av de digitale eiendelene i sikker offline lagring.
 • Beskyttet av forsikring: Coinbase opprettholder kryptoforsikring og alle USD-kontantbalanser er dekket av FDIC-forsikring, opptil et maksimum på $250 000.
 • Bransjens beste praksis: Coinbase støtter en rekke av de mest populære digitale valutaene.

Tjen kryptoverdi på opptil $20

Oppdag hvordan spesifikke kryptovalutaer fungerer – og få litt av hver krypto for å prøve ut selv.

Crypto.com

Binance

Investere i kryptovaluta

Ofte stilte spørsmål

Hvilken kryptovaluta bør jeg investere i?2021-12-09T15:24:10+01:00

Som med aksjeinvestering og investering i råvarer, kan det være vanskelig å finne den riktige kryptovalutaen å investere i.

De fleste større kryptovalutaer, som Bitcoin, Ethereum og Litecoin, følger vanligvis etter hverandre når prisen går opp og ned.

De fleste velger derfor en av valutaene å investere i.

Investeringsplattformen Firi.com tilbyr handel i og investering i populære kryptovalutaer som Bitcoin, Litecoin og Ethereum samt mer.

Er kryptovaluta en god investering?2021-12-09T15:22:09+01:00

Historisk sett er mange kryptovalutaer en god investering.

Et godt eksempel er den populære kryptovalutaen Bitcoin. Bare i år 2021 har den økt med +190 472,63 (75,08%) fra januar til desember.

Men det kan også fort gå den andre veien og det er det som gjør kryptovaluta risikabelt å investere i.

Kan man investere i kryptovaluta hos Nordnet?2021-12-09T15:16:18+01:00

Det korte svaret er ja, MEN.

Nordnet tilbyr normalt ikke investering i kryptovaluta, men du kan kjøpe XBT Provider som tilsvarer og følger verdien av individuelle kryptovalutaer.

Ønsker du å investere i og handle i kryptovalutaer vil vi anbefale deg den norske kryptohandels- og investeringsplattformen Firi.com som er blant Norges mest anerkjente og brukte kryptobørser.

Er det trygt å investere i kryptovalutaer?2021-12-09T15:12:38+01:00

det er helt trygt å investere og handle i kryptovaluta. Kryptovaluta er en investeringsmulighet akkurat som aksjer og obligasjoner, men forskjellen er at det ofte er svært store svingninger i prisen på de ulike kryptovalutaene. Det har vært sett mange ganger før at verdien av en bestemt kryptovaluta har økt med flere tusen prosent på et enkelt år, noe man sjelden ser med aksjer og andre investeringsmuligheter.

Hvordan investere i kryptovaluta?2021-12-09T15:10:42+01:00

For å investere i og handle i kryptovalutaer må du først ha en kryptovaluta, som er en digital lommebok hvor du lagrer kryptovalutaene dine.

Da må du finne en kryptobørs som handler krypto.

De fleste kryptobørser tilbyr gratis investorkonto og kryptolommebok.

Capitis.no anbefaler den norske kryptobørsen Firi.com – her kan du handle med alle de største og mest anerkjente kryptovalutaene og du får også en kryptolommebok når du oppretter en gratis investeringskonto hos dem.

Er kryptovaluta ekte penger?2021-01-11T19:14:06+01:00

Både ja og nei, kryptovaluta er fortsatt en relativt ny form for valuta i sin kategori, siden den er virtuell. Kryptovaluta er digitale penger, og ingen offisielle har blitt funnet ennå, men blant de mest populære er den første og originale kryptovalutaen som er Bitcoin.

Hvordan fungerer kryptovaluta?2021-01-11T19:12:35+01:00

Måten kryptovaluta er bygget på og fungerer er litt komplisert, men kan kort forklares med

Hvordan kjøpe kryptovaluta?2021-01-11T19:11:43+01:00
Hva er kryptovaluta?2021-12-15T12:35:25+01:00

Hvor skal man investere i kryptovaluta?

Det finnes virkelig mange investeringsplattformer innen kryptovaluta, på samme måte som med aksjeinvestering og grunnen er enkel, er kryptovaluta et ekstremt populært investeringsalternativ.

Årsaken til populariteten blant kryptovalutaer finner vi i de store svingningene, først og fremst oppgangene, hvor noen har tjent uante mengder penger på investeringene sine i kryptovaluta, på få år, noen på få måneder.

Et godt og trygt sted å investere i kryptovaluta er investeringsplattformen eToro. Her kan du finne et stort utvalg av anerkjente kryptovalutaer som du kan investere i.

Opprett en gratis investeringskonto med eToro
Det er 100 % gratis å opprette en investeringskonto hos eToro, og du kan komme i gang med å investere i kryptovaluta på få minutter. På investeringsplattformen eToro kan du handle med og investere i: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Dash, Litecoin, Ethereum Classic, Cardano, IQTA, Stellar, EOS, NEO, Tron, Zcash, Binance Coin, Tezos, Maker, Compound, Chainlink, Uniswap, Yearn.finance, Dogecoin, Aave, Algorand, Decentraland, Enjin, BAT, Polygon, Spark og Shiba.

Hvilken kryptovaluta bør jeg investere i?

Med mer enn +1500 forskjellige kryptovalutaer å velge mellom og et utvalg som stadig vokser, kan det være vanskelig å finne riktig kryptovaluta å investere pengene dine i.

Mange som begynner å investere i kryptovaluta velger å investere i Bitcoin, da det er den eldste kryptovalutaen og dermed den med høyest ansiennitet og best rykte for å si det sånn.

Mange andre kryptoinvestorer som bruker tid og energi på å analysere ulike kryptovalutaer velger derimot bort Bitcoin, da de mener det er en utdatert kryptovaluta og derfor velger å investere i kryptovalutaer som Ethereum, Ripple og Cardano.

En god start er å sette opp en investeringskonto på investeringsplattformen eToro hvor du kan finne et stort utvalg av ulike kryptovalutaer, inkludert Bitcoin, Ethereum, Ripple og Cardano, for å nevne noen.

Hvordan investere i kryptovaluta?

For å investere i og handle i kryptovalutaer må du først ha en kryptovaluta, som er en digital lommebok hvor du lagrer kryptovalutaene dine.

Da må du finne en kryptobørs som handler krypto.

De fleste kryptobørser tilbyr gratis investorkonto og kryptolommebok.

Capitis.no anbefaler den norske kryptobørsen Firi.com – her kan du handle med alle de største og mest anerkjente kryptovalutaene og du får også en kryptolommebok når du oppretter en gratis investeringskonto hos dem.

Er det trygt å investere i kryptovalutaer?

det er helt trygt å investere og handle i kryptovaluta. Kryptovaluta er en investeringsmulighet akkurat som aksjer og obligasjoner, men forskjellen er at det ofte er svært store svingninger i prisen på de ulike kryptovalutaene. Det har vært sett mange ganger før at verdien av en bestemt kryptovaluta har økt med flere tusen prosent på et enkelt år, noe man sjelden ser med aksjer og andre investeringsmuligheter.

Kan man investere i kryptovaluta hos Nordnet?

Det korte svaret er ja, MEN.

Nordnet tilbyr normalt ikke investering i kryptovaluta, men du kan kjøpe XBT Provider som tilsvarer og følger verdien av individuelle kryptovalutaer.

Ønsker du å investere i og handle i kryptovalutaer vil vi anbefale deg den norske kryptohandels- og investeringsplattformen Firi.com som er blant Norges mest anerkjente og brukte kryptobørser.

Er kryptovaluta en god investering?

Historisk sett er mange kryptovalutaer en god investering.

Et godt eksempel er den populære kryptovalutaen Bitcoin. Bare i år 2021 har den økt med +190 472,63 (75,08%) fra januar til desember.

Men det kan også fort gå den andre veien og det er det som gjør kryptovaluta risikabelt å investere i.

Hvilken kryptovaluta bør jeg investere i?

Som med aksjeinvestering og investering i råvarer, kan det være vanskelig å finne den riktige kryptovalutaen å investere i.

De fleste større kryptovalutaer, som Bitcoin, Ethereum og Litecoin, følger vanligvis etter hverandre når prisen går opp og ned.

De fleste velger derfor en av valutaene å investere i.

Investeringsplattformen Firi.com tilbyr handel i og investering i populære kryptovalutaer som Bitcoin, Litecoin og Ethereum samt mer.

Skatt av kryptovaluta

På samme måte med aksjer og andre verdipapirer som kan skape økonomisk gevinst, må gevinsten fra kryptovaluta beskattes. Ulempen med kryptovaluta sammenlignet med aksjer er at du ikke får skattefradrag på noe økonomisk tap. Så det er mer risikabelt å investere i kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum, da du ikke får noen skattefordel hvis du ender med å miste investeringen din som du gjør med aksjer.

 1. Finn markedsverdi for den virtuelle valuta på kjøps-, salgs – og mining-tidspunktet. Bruk kursen fra markedsplassen der du kjøpte/solgte den virtuelle valutaen. Dersom kurser/dokumentasjon fra tilbyder er vanskelig tilgjengelig, finnes det flere aktører som tilbyr historiske kurser på de mest vanlige valutaene.
 2. Bruk dollarkursen fra Norges Bank til å regne om kursene til norske kroner.

Inngangsverdi – Eksempel

Inngangsverdi i Norske kroner = (antall virtuelle enheter * valutakurs på virtuell valuta) * dollarkurs + (transaksjonskostnad * dollarkurs dersom transaksjonskostnad er i dollar)

 • Du kjøpte 1,32 bitcoin 13. oktober 2017
 • Kursen på bitcoin var da 5 640,13USD
 • Kursen på USD/NOK var 7,9077
 • Transaksjonskostnadene per transaksjon var 3 USD

Inngangsverdi i norske kroner: (1,32 * 5 640,13) * 7,9077 + (3 * 7,9077) = 58 896,33 kroner

Betalt for virtuell valuta med annen virtuell valuta
Inngangsverdi = Den virtuelle vederlagsvalutaens verdi i norske kroner på kjøpstidspunktet.

Minet/utvunnet virtuell valuta selv
Inngangsverdi = Markedsverdien av den virtuelle valutaen på utvinningstidspunktet justert for eventuelle fradragsberettigede kostander og aktiveringspliktge kostander.

Vederlaget du mottar ved realisasjonen, med fradrag for transaksjonskostnader, utgjør utgangsverdien.

Hvis vederlaget er annen virtuell valuta, vil utgangsverdien beregnes basert på den virtuelle vederlagsvalutaens verdi i norske kroner på transaksjonstidspunktet.

Dersom du eier flere enheter av samme virtuelle valuta, må du selv ta stilling til hvilken enhet som faktisk er realisert, og hva som var inngangsverdien på den konkrete realiserte enheten.

Det er ikke noe krav om at den enheten som er kjøpt først må selges først. Med andre ord gjelder det ikke noe FIFU-prinsipp (først inn først ut), slik det gjør for blant annet aksjer.

Utgangsverdi – Eksempel

Vederlaget du mottar ved realisasjonen, med fradrag for transaksjonskostnader, utgjør utgangsverdien.

Hvis vederlaget er annen virtuell valuta, vil utgangsverdien beregnes basert på den virtuelle vederlagsvalutaens verdi i norske kroner på transaksjonstidspunktet.

Dersom du eier flere enheter av samme virtuelle valuta, må du selv ta stilling til hvilken enhet som faktisk er realisert, og hva som var inngangsverdien på den konkrete realiserte enheten.

Det er ikke noe krav om at den enheten som er kjøpt først må selges først. Med andre ord gjelder det ikke noe FIFU-prinsipp (først inn først ut), slik det gjør for blant annet aksjer.

Your Content Goes Here

Kryptovaluta Laveste kurs i 2021 Høyeste kurs i 2021 Differanse
Bitcoin 268.000 NOK 574.000 NOK Column 4 Value
Column 1 Value 2 6.600 NOK
01.01.2021
41.900 NOK
30.11.2021
Column 4 Value 2
Column 1 Value 3 Column 2 Value 3 Column 3 Value 3 Column 4 Value 3
Go to Top