Når det kommer til investeringer er det viktig at man har en diversifisert portefølje for å redusere sin risiko. Derfor kan det være interessant å se nærmere på alternative investeringer som kan bidra positivt til din portefølje. Her kommer strategisk betting inn som et interessant alternativ vi skal se nærmere på i dag.

Her snakker vi ikke om å slenge inn en LOTTO-kupong på lørdagskvelden, men heller å spille ved hjelp av en fast utarbeidet strategi og systematisering. Det er ingen hemmelighet at det kan være gode penger å tjene på sikre betting sider dersom man har en god strategi. En fordel for investorer er nemlig at investering og betting i mange tilfeller kan sammenlignes. Begge deler handler om å finne de riktige mulighetene, kontrollere risiko og gjøre gode analyser for å maksimere den potensielle avkastningen.

Lag en god strategi

Uansett om du skal handel aksjer eller begynne med betting er det viktig med en klar strategi. Her bør du avgjøre hvor høy risiko du ønsker å ta, hvilken størrelse ulike posisjoner skal ha i din portefølje og kanskje viktigst av alt hva du skal satse på. Akkurat som med aksjer finnes det en rekke ulike idretter og bettingmuligheter du kan spille på. Her anbefaler vi på det sterkeste at du satser på de du allerede har gode kunnskaper til, eller tar deg tiden til å lære en sport først.

Dette vil sørge for at du har gode tekniske kunnskaper til spillet, akkurat slik man bør kjenne et selskap før man gjør en langsiktig investering. Har du eksempelvis gode kunnskaper til nasjonal fotball vil det være mer fornuftig å spille på dette, enn at man satser sine penger på en turnering man aldri har sett før.

Ta kontroll på banken

Det viktigste med både betting og investeringer er at man klarer fremprodusere langsiktig avkastning. Derfor er det viktig å ha god kontroll på hvor pengene har blitt av. Dette gjelder ikke bare eventuelle tap man har opparbeidet seg, men også aktive bets og avkastning. Eksempelvis vil et excel-ark være et utmerket verktøy for å holde styr på nettopp dette.

Dette er også nyttig for investorer som bør holde oversikt over sine aktive posisjoner, avkastning på tidligere posisjoner, mottatt utbytte og realiserte tap. På denne måten kan man enkelt se om man har klart å skape langsiktig avkastning, eller om man bør endre strategien sin ytterligere slik at man forbedrer sine sjanser.

Oppsummering

Når man er aktiv investor er det viktig å ha tilgang til et diversifisert grunnlag. Derfor kan mange hente både avkasting og spennende muligheter i form av strategisk betting. Fordelen med dette er at mange betting strategier har likheter med aksjehandel og man kan derfor enkelt tilpase strategien sin. Her handler det om god kontroll på risiko, diversifisering av innsatsen og ikke minst bankroll management. Disse likhetene har gjort at mange investorer som aktivt benytter seg av betting raskt har blitt gode spillere og klart å ta hjem fornuftige gevinster på sin innsats.