Hvis du vil tjene penger, må du bruke penger – dette utsagnet er faktisk sant i finansverdenen. Enten du investerer i aksjefond, aksjemarkedet, kryptovaluta eller tar et bedriftslån, må du sette pengene først for å vokse. Men bare hvis andre operasjoner i en virksomhet er godt administrert, kan den tilføre kapital for ekspansjon. Det er en viskøs syklus med timing og effektivitet som spiller en sentral rolle.

Hvis du leter etter måter å utvide virksomheten din på, er det avgjørende å skaffe kapital. Og den mest pålitelige måten å gjøre dette på er å ta et bedriftslån, siden det tilbyr et utall økonomiske fordeler, som vi vil diskutere her.

●     Tilbyr høy grad av fleksibilitet

Hovedårsaken til at bedriftseiere går for lån i stedet for å skaffe kapital er på grunn av fleksibiliteten det tilbyr. Du kan velge mellom ulike typer lån avhengig av varighet, løpetid, rente og beløp. Hvis det er for en kort periode, er funksjonstiden for inntil ett år, og hvis det er for en lengre periode, er det for inntil fem år eller mer.

Bankene fører heller ikke konstant regnskap over hvordan virksomheten drives eller hvor pengene brukes. Dermed har du full kontroll på hvor du investerer summen eller hva du kjøper fra den.

●     Dekker arbeidskapitalbehov

Har du arbeidskapital i hånden til enhver tid, er det enkelt å utvide virksomheten. Det er der et bedriftslån fordeler seg. Det øker arbeidskapitalen din, noe som bidrar til å drive daglig drift og dekke kortsiktige utgifter.

Det hjelper betydelig i krevende tider ved å opprettholde kontantstrømmen og finansiell stabilitet. Dermed trenger du ikke dyppe ned i nødfondet for å betale ned mindre utgifter.

●     Ikke behov for sikkerhet

Noen långivere ber om sikkerhet for å bruke som garanti inntil lånet er nedbetalt. Det er et bevis på at låntaker vil returnere pengene. Men noen ganger kan prosedyren være plagsom, og det kan være en hindring for å sikre et lån.

Men det er ikke noe slikt begrep i et lån. Hvis du består kvalifikasjonskriteriene, vil finansinstitusjonen gi deg lånet uten å kreve sikkerhet. Det er hovedårsaken til at SMB benytter seg av dette alternativet, siden de vanligvis mangler eiendeler.

●     Ingen grunn til å dele fortjeneste

Hvis du samler aksjer eller utbytteaksjer, er du ansvarlig overfor styret, som sporer alle dine pengebevegelser og forventer en andel i overskuddet. Men å ta et lån er annerledes. Du trenger ikke dele overskuddet med utlåner. Men betal bare en fast sum hver måned til banken eller annen finansinstitusjon, uavhengig av hvor bra virksomheten går.

Dermed kan du nyte hele avkastningen uten å bekymre deg for å dele den med en annen part.

Innpakning

I tillegg til de vi har listet opp her, er det mange flere økonomiske fordeler ved å ta et lån. Det inkluderer rimelige renter, skattefordeler, rask utbetaling og forbedret kreditt. Selv om alle disse funksjonene til et bedriftslån gjør det til et fristende alternativ, må du vurdere kravene dine, velge riktig type og bruke de lånte midlene effektivt for å tjene penger.