Hvordan kjøpe Tesla aksjer?

Hvordan kjøpe Tesla aksjer?

Udgivet 18/01/22 af Steffen Fonvig

Tesla aksjen har skutt til værs det siste året og mange lurer kanskje derfor på om dette er en såkalt “boble” eller om toppen kanskje er nådd? Noen mener kanskje at det har kommet andre “utfordrere” som skal ta over for og “senke” Tesla? Sannheten er vel heller det at elbilmarkedet er så nytt fortsatt at det fremdeles er plass til mange flere! Og jo flere som melder seg på jo fortere går utviklingen. Og det er jo ikke annet enn veldig positivt !

Da det fremdeles er veldig tidlig i “elbil-æraen”, tenker jeg at det fortsatt er langt opp til toppen for Tesla også. Og med det forspranget de har fått, tror jeg det skal veldig mye til for at noen skal kunne ta over og dytte dem ned fra tronen.

Hvordan investere Tesla aksjer?

For å investere i aksjer må du finne en meglerplattform som handler med aksjer. Hos Capitis anbefaler vi eToro, da du kan handle med aksjer 100% kurtasje- og gebyrfritt!

Opprett en gratis investeringskonto på eToro her

På eToro kan du også investere med giring, hvilket betyr du kan investere med et lånebeløp x antall ganger din egen investering. På Tesla-aksjen kan du maksimalt investere x5 investeringsbeløpet ditt, om du da investere $1000 med giring x5, vil du da få

Det er da økt risiko med investering med giring, for om aksjen faller i verdi, vil dette oss være x5. Så vi anbefaler ikke du gjør dette uten du har lest opp på det.

Om du ikke er interessert i å åpne en investeringskonto på eToro, da kan du også bruke Nordnet til å kjøpe, handle og investere i Tesla med.

Nordnet er en velkjent aksjemegler i Norden, de har i tillegg et kontor i Oslo. På investeringsplattformen Nordnet kan du investere i alle de velkjente børser i verden og dermed også investere i den amerikanske aksjen Tesla.

Opprett en gratis investeringskonto på Nordnet her

Hvorfor kjøpe Tesla aksjer?

+10 gode grunner til å investere i Tesla

Medstifter og administrerende direktør i Tesla, Elon Musk, er for øyeblikket verdens rikeste mann, dette er ikke en dårlig ytelse når du ser på konkurrentene om 1. plass som inkluderer Microsoft-grunnlegger Bill Gates som er kjent for operativsystemet Windows.

Dette er bare en god grunn til å kjøpe aksjer i Tesla, men det er faktisk ikke en av grunnene til at jeg tror du bør investere i Tesla i 2022, du kan se hvilke 10 grunner jeg har til hvorfor du skal kjøpe aksjer i Tesla.

#1 FSD

2021 er året FSD eller “Full Self Driving” blir aktivert og “god nok” for mannen i gata. FSD beta ble sluppet til noen få utvalgte høsten 2020 og har blitt merkbart bedre hver uke siden.

FSD beta er ventet å komme til mange flere inkludert Norge og Canada i januar/Februar og vil bare øke i effektivitet og sikkerhet etter hvert som flere får prøvd og rapportert inn forbedringspotensialer.

FSD er virkelig en “Game-Changer” eller “Life-Hack”. Her har du mange mulige scenarioer i forhold til hva du ønsker av bilturen. Du kan enten få produsert mye mer da du ikke lengre trenger å kjøre (Merk, dette er fremdeles noen år frem i tid da godkjenning av sånne systemer tar ekstremt lang tid).

Du kan sitte og skrive på datamaskinen, sitte i telefonen, spille ett spill eller se på en film. Eller så kan du ta det helt med ro, nyte en kopp kaffe og se på utsikten. Kanskje du vil bruke kjøreturen til og fra jobb til å ta deg en lur?  Her er mulighetene mange! Og det er rett rundt hjørnet!

Aksjekursen kommer definitivt til å øke mer og mer desto nærmere vi kommer denne virkeligheten!

#2 Tesla Semi

Tesla Semi er Teslas nye elektriske selvkjørende lastebil. Denne skal ha en rekkevidde på 800km med full last og vil gjøre kjøringen langt billigere og mye mer komfortabel. Den har 4 individuelle motorer som gjør at den går 0-100 på 25 sekunder med 36tonn last.

Den regenererer ved nedbremsing og i nedoverbakker som gjør at det trengs svært lite slitedeler og vedlikehold. Disse lastebilene er designet med komfort, effektivitet og råskap i tankene.

Eieren av en Tesla Semi vil ha mindre vedlikeholdskostnader, mindre nedetid grunnet vedlikehold, mer fornøyde sjåfører grunnet bedre teknologi og mindre støy og mindre kostnader og nedetid grunnet ulykker takket være Autopiloten.

I Norge har blant andre Asko bestilt 10 stykker. og hele 923 er bestilt (som vi vet om) på verdensbasis.

Jeg tror at kostnadene for transport kommer til å synke såpass my med disse at andre store selskaper blir nødt til å hive seg på kjøpslisten for å holde kostnadene nede. PGE i Canada/USA har for eksempel bestilt 150 og lagt inn ett ønske om totalt 500 stk.

#3 GigaBerlin

Giga Berlin er Teslas første fabrikk i europa. Ikke bare vil en fabrikk til å øke produksjonen av biler og batterier, men den vil også gjøre at Tesla slipper å frakte biler helt fra USA hvert kvartal. Dette vil spare Tesla for store summer og stor risiko.

En liten bonus med en ny fabrikk er også det at Tesla hele tiden lærer av “gamle feil”.

Dette betyr at hver ny fabrikk blir bedre og mer effektiv enn den forrige. Denne fabrikken vil gjøre at det kan leveres MYE flere biler til europa, til en langt lavere kostnad og vil derfor øke omsetning og aksjeverdi betydelig.

#4 GigaTexas

Giga Texas skal også stå ferdig i 2021! Denne skal stå for produksjonen av Cybertruck og Semi pluss model 3 og Y.

Denne fabrikken vil derfor kunne levere biler til østkysten av USA langt raskere og billigere enn tidligere og vil derfor øke Tesla’s omsetning og inntjening per bil betydelig. Dette i tillegg til å kunne produsere langt flere biler. Når denne fabrikken er oppe å går forventes det derfor at aksjekursen stiger enda høyere!

#5 Tesla 4680

4680 er navnet på Tesla sine nye batterier som først ble vist frem på “batteryday” i 2020. 4680 betyr egentlig den fysiske størrelsen til batteriet hvor 46 er diameter i millimeter og 80 er høyden i millimeter.

Dette batteriet er bedre på alle punkter enn dagens “vanlige” batterier. Det er større, mer effektivt, billigere, raskere å produsere og tåler mer.

Tesla mener at disse er 56% billigere å produsere. Og i en model Y med dagens 2170 batterier trengs det 4416 batterier som alle skal tilkobles i begge ender. Det er totalt 8832 tilkoblinger.

Med de nye 4680 batteriene trengs det totalt 960 batterier for å fylle det samme volumet dette gir 1920 tilkoblinger. Og i tillegg til at det da er mye raskere og enklere blir det også nesten dobbelt så mange kWh per batteripakke.

Kort oppsummert blir det da billigere, raskere og enklere å produsere biler med mer energi og lengre rekkevidde. (det er disse batteriene som gjør at ytelsene til den nye Roadsteren og Plaid model S blir så sinnsyke).

Når disse batteriene begynner å leveres i Tesla sine biler forventes det at aksjekursen stiger.

#6 Autobidder

Autobidder er enda ett smart Tesla-produkt som ikke mange vet om eller snakker om (enda). Tesla produserer og leverer batteripakker i alle størrelser fra 14kWh (powerwall til hjemmebruk) opp til og over 100MWh.

Tesla leverer også elbil ladere til hjemmebruk, superchargere og solceller til hele verden. Alle disse produktene kan fjernstyres av Tesla og vil derfor gjøre at Tesla kan kjøpe og selge strøm for å balansere nettet etter forbruk, men også for å jevne ut strømprisene.

Dette vil selvfølgelig også Tesla tjene en del penger på (ref prosjektet de hadde i Hornesdale i Australia hvor Tesla tjener 4millioner dollar per år for drift av anlegget. Australia sparer flere hundre millioner i året på å ha batteriet aktivt).

Dette produktet/prosjektet vil vokse seg større og sterkere gjennom 2021 og vil derfor være med på å drive aksjekursen oppover!

#7 Supercharger Network

Tesla har allerede verdens største, raskeste og enkleste ladenettverk. Dette er spredd utover hele verden og øker rekkevidde daglig! Alt sammen er betalt for av Tesla og enn så lenge har de ikke noe særlig med inntekter da mesteparten av det du betaler for å lade (verdens laveste ladekostnader) går til strømkostnader og vedlikehold av ladestasjonen.

Men Tesla er nå i forhandlinger om å “leie ut” nettverket til andre bilfabrikanter. Dette vil gi tesla en ganske stor økning i inntekter på ett produkt de alt har betalt for. Dette vil så absolutt øke aksjeverdien da det er enkle inntekter for Tesla som de færreste har kalkulert med.

Dersom du har planer om å investere i en ny Tesla, bruk gjerne henvisningslenken min å få 1500km gratis lading på Tesla supercharger i hele verden!

#8 Model Y Kina og Europa

Model Y har enn så lenge blitt en storselger i USA da bilen har det beste fra model 3 og model X. I begynnelsen av 2021 kommer bilen også til å selges i Kina. Det er forventet at bilen blir minst like populær her som hjemme i USA.

Mot slutten av året vil også Tesla Berlin begynne å produsere denne bilen for det europeiske markedet. Og her er det forventet ekstrem etterspørsel. Model 3 har vist seg å være svært populær og den ekstra størrelsen til model Y vil komme godt med i snøen vi har her oppe.

Model S og model X kan fort bli litt store for de europeiske standardene, men model Y passer perfekt!

#9 Tesla Forsikring

Tesla forsikring er enda ett produkt fra Tesla som ikke mange har hørt om. Enn så lenge er det kun i California dette er tilgjengelig, men det er lovet å kunne tilbys over hele verden så fort de forskjellige statene/landene tillater dette.

Fordelen til forbrukerne er at Tesla har full oversikt over bruken av bilene sine, og når de da også har full kontroll over forsikringen vil det bli veldig lett å kunne bestemme riktig pris på forsikringen. Det ryktes om at du kan få forskjellig kostnad fra dag til dag om du endrer på kjøremønster.

For Tesla er fordelene enda større. Tesla vet at bilene er ekstremt trygge. De vet at om bilen kjøres på autopilot, vil en ulykke være svært usannsynlig. Og om det skulle være en ulykke, har de 100% kontroll på hva som har skjedd uten å måtte etterforske.

De har jo kameraer rundt hele bilen (også inni) samt en rekke sensorer som vil kunne si med en gang hva og hvem som er skyld i ulykken. Dette er selvfølgelig en mye lavere driftskostnad enn andre “eksterne” forsikringsselskaper. Det vil derfor være billigere for forbrukere, og en stor ekstra inntekt for Tesla.

#10 Plaid, Cybertruck og Roadster

År 2021 er også året Tesla Roadster og Model S Plaid endelig kommer for salg! Disse bilene kommer ikke til å selge i noe ekstremt volum. Men de kommer til å knuse rekorder.

Plaid blir verdens raskeste familiebil med 0-100 km/t på under 2,1 sekunder! Den skal ha over 1100hk og ha firehjulsdrift på 3 motorer. Denne bilen skal bli produsert allerede til sommeren og vil mest sannsynlig baseres på de nye 4680 batteriene.

Roadster blir verdens raskeste 4 seters bil. Den skal kunne leveres med en ekstra “SpaceX package” som vil gi sinnsyk ytelse! Dette er altså trykkluftbasert rakettmotorer som hjelper til ved akselerasjon, bremsing og svinger!

Det forventes også at Cybertruck begynner å produseres sent i 2021. Denne bilen er forhåndsbestilt i ett stort antall. Og perfekt for det amerikanske markedet! Dersom det kommer en EU-godkjent variant (noe Musk har antydet) blir den også svært populær her i Nord!

Mange synes den er dritstygg, men de fleste synes like vel den er ekstremt tøff! Salg av denne modellen vil absolutt øke aksjeverdien!

Min vurdering av Tesla aksjen og selskapet

Patrick Janson

Som man kan se fra “top 10” listen så er det mange gode grunner til at Tesla aksjen kommer til å fortsette å øke i verdi de neste årene. Jeg selv har tjent over 1000% av investeringene mine i $TSLA det siste året. Jeg har tjent så mye som jeg hadde drømt om, og enda litt til ! Men har nå forstått at det er mye mer å hente ved å sitte rolig i båten å vente. Og aller helst fortsette å sette mer penger inn i nettopp disse aksjene. En ting jeg har lært av dette er at om man forstår ett produkt eller selskap, bør man investere i nettopp dette!

Uansett hva du får ut av denne listen, jeg kommer fortsatt til å satse på at Tesla forblir det største og beste innen batterier, biler, solceller, forsikring, kraft produksjon og levering og så mye mer!

Ofte stilte spørsmål

Hva er Tesla Supercharger?2021-01-23T11:36:54+01:00

Tesla Supercharger er

Hvorfor investere i Tesla aksjer i 2022?2022-03-04T09:10:09+01:00

År 2021 er året Tesla kommer til å ta av. Det blir bygget flere nye fabrikker, det kommer flere nye biler og FSD får vist hva den er laget av !

Bør Tesla aksjer kjøpes i 2022?2022-03-04T09:10:16+01:00
Go to Top