Slik kan du investere og tjene penger på crowdlending

Slik kan du investere og tjene penger på crowdlending

Udgivet 18/01/21 af Steffen Fonvig

Hvordan investere i crowdfunding?

[Sist oppdatert 15:52 lørdag 23.01.2021]

Crowdfunding eller bedre kjent, crowdlending er en veldig lønnsom og trygg måte å investere pengene dine på. Du kan investere i eiendomsprosjekter eller bedriftslån der det er stilt sikkerhet i hjemmet eller personlig garanti, på denne måten er du bedre sikret i tilfelle feil med verken selskapet eller eiendomsprosjektet.

Med en investeringskonto i Kameo kan du investere i eiendom eller det som kalles lånebasert crowdfunding, noe som betyr at flere går sammen om et lån til et prosjekt, i dette tilfellet et byggeprosjekt.

Oversikt

Det er to måter å investere i eiendom, og hvis du ønsker å investere i bedriftslån, har du kommet til rett sted. I denne artikkelen kan du finne svaret på hvordan du enkelt kan komme i gang med boliginvestering uten å kjøpe deg selv, samt lære hvordan du kan investere pengene dine i bedriftslån mot forventet høy avkastning.

Artikkelen inneholder også en guide for deg som er helt ny på eiendoms- og forretningslån, slik at du kan føle deg helt trygg når du starter investeringene.

Innleggsmeny

Opprett en investeringskonto på Kameo.no her og kom i gang med å investere i eiendom og bedriftslån

Slik investere du i crowdlending

Hvis du vil komme i gang med å investere i crowdlending, uansett hva du har sett for deg å investere i eiendom eller bedriftslån, så er det ett sted der dette gjøres enklest og best, det er på Kameo.

Kameo er Skandinavias største crowdlending-plattform som gjør det mulig for investorer å investere i eiendom og bedriftslån, ganske enkelt.

Om Kameo

Kameo er Norges og Skandinavias største investeringsplattform innen crowdfunding og crowdlending.

De tilbyr investering i eiendoms- og forretningslån fra så lite som 500 kr. Og registrering er 100% gratis, noe som betyr at du kan komme i gang for bare 500 kr allerede i dag.

Kom i gang med å investere i crowdlending:

Det er enkelt og lett å komme i gang med investeringer i eiendom og bedriftslån med Kameo, du oppretter en konto som du bekrefter med BankID, så finner du et prosjekt du vil investere i, og investerer deretter beløpene du ønsker. Etter det er det bare å lene deg tilbake og nyte inntektene.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Enhver investering er forbundet med risiko, og hele eller deler av av det investerte beløpet kan gå tapt.

Hvorfor investere i eiendom og bedriftslån?

Det er mange gode grunner til å investere i lånebasert crowdfunding eller crowdlending som det kalles. Det er blant annet en tryggere og enklere måte å investere i, ettersom du ikke trenger å forholde deg til svingende priser og nyheter, verken det fungerer eller ikke, og for det meste fungerer det.

Hva er crowdfunding?

Crowdfunding er offentlig finansiering der flere mennesker jobber sammen om ett økonomisk mål.

  1. Donasjon
  2. Belønning
  3. Egenkapital
  4. Lån

Sistnevnte som er lånebasert crowdfunding, er der du kan investere pengene dine og motta avkastning og dermed tjene penger. Metoden kalles crowdlending og har virkelig tatt av i Norge de siste årene.

Kickstarter.com og Indiegogo.com er de to største crowdfunding-plattformene i verden, her kan enkeltpersoner og selskaper sette opp en crowdfunding hvis de vil søke om midler til å forberede prosjektet, enten det er et fysisk objekt, et teaterstykke eller et stykke av programvare, er det ingen grense for hva du kan lage en crowdfunding-kampanje for.

Mange som bruker disse crowdfunding-plattformene har utviklet et nytt, innovativt og banebrytende produkt, og ofte gjenspeiles suksessen til crowdfunding-kampanjen også i hvor ettertraktet produktet er og hvor godt selskapet vil gjøre når kampanjen er over. På denne måten får de måle populariteten sin samtidig som de får penger søkt til prosjektet sitt.

Dette er imidlertid ikke det vi vil se nærmere på, det vi trenger å gå i dybden er crowdlending, der selskaper og eiendomsutviklere leter etter midler og du har muligheten til å investere i dette.

Hva er crowdlending?

Crowdlending er i store træk lånebaseret crowdfunding og det er også her navnet er blevet født. Som virksomhed eller projektudvikler søger du midler hos ikke én men flere, med andre ord, hos et crowd som på engelsk betyder samling og i denne forstand menes en samling af mennesker som går sammen om at låne midler til pågældende.

Hva er forskjellen på crowdfunding og crowdlending?

Forskjellen på crowdfunding og crowdlending er

Invester i eiendom uten å kjøpe deg selv

Det kan være uhåndterlig for mange å tjene penger på å investere i eiendom, ved å kjøpe og leie en eiendom eller kjøpe eiendom for utleieformål. Begge krever en stor investering av tid, energi og penger, og her er lånebasert crowdfunding en enkel måte å investere i eiendom.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan investere i eiendom?2021-01-23T16:12:12+01:00

Du kan investere i eiendom på to måter. Du kan enten kjøpe et hjem eller en eiendom selv, eller du kan investere i lånebasert crowdfunding, crowdlending og investere i eiendomsprosjekter på denne måten. Du kan gjøre dette ganske enkelt med en investeringsplattform som Kameo.

Hva er crowdlending?2021-01-25T14:53:24+01:00

Crowdlending er en form for Crowdfunding hvor i stedet for å donere bort penger til ett foremål, låner du det bort. Dette er ett alternativ om man ikke får ett vanlig lån til ett prosjekt. Her kan man velge å låne bort litt penger til ett prosjekt man kanskje har lyst til å støtte, og man får igjen litt avkastning som takk. Selskapene som låner penger må gjennom en nøye søknadsprosess for å kvalifisere seg.

Hva er crowdfunding?2021-01-18T19:50:42+01:00

Crowdfunding eller folkefinansiering er en form for kronerulling hvor en mangde mennesker er med på å finansiere noe. Dette kan være alt fra ett nytt produkt til oppussing av bygg eller sponsing av idrettslag. Crowdfunding kan deles inn i 3 kategorier. Belønningsbasert, Egenkapitalsbasert og Lånebasert.

Min vurdering og erfaring med crowdlending

Patrick Janson

For bedrifter og boligprosjektutviklere er crowdfunding/crowdlending en fin måte å skaffe midler. Hvis du vil starte opp et nytt byggeprosjekt eller kanskje utvide det du har kan det ofte være vanskelig å skaffe investorer eller få store lån i banken. Da kan crowdlending ofte være svaret for mange. Her trenger du ikke store investorer, du får heller mange små. Mange små investorer som alle ønsker å investere i ditt prosjekt.

Som privatperson og investor kan du enkelt investere i eiendom og bedriftslån og samtidig få en grei avkastning, hver eneste måned. Dette er en lønnsom og sikker måte å generere litt ekstra inntekt på, ofte tryggere enn å investere i kryptovaluta eller aksjer.

Selv har jeg investert 15 000 kr med investeringsplattformen Kameo i et byggeprosjekt med 8% i årlig rente, her får jeg en avkastning på 100 kr per måned i 8 måneder. Disse 100 kronene dukker opp på konto hver måned (skulle ønske jeg hadde investert enda mer). Når 8 måneder har gått får jeg tilbake de 15 000kr jeg lånte bort og kan velge ett nytt prosjekt om jeg ønsker det.

Jeg planlegger å fortsette med mine investeringer i Kameo og øke beløpet etter hvert som mulighetene dukker opp! Anbefales på det sterkeste!

Steffen Fonvig

Etter min mening er eiendomsinvestering langt tryggere og sikrere enn mange andre typer investeringer, for eksempel kryptovaluta.

Samtidig er du med på å gi en hjelpende hånd til eiendomsutviklere og selskaper som mangler penger til prosjektet sitt, så i mine øyne er investering i crowdlending en “win-win” for alle.

Go to Top