Hva er en billig eiendomsmegler, hva er prisen på tilstandsrapport og hva koster energimerking, registrering og gebyrer? Les hva det kan koste å selge huset ditt.

Kostnaden ved å selge bolig består av en rekke poster, hvorav eiendomsmegleren får det største enkeltbeløpet. Overlater du hele salgsprosessen til megleren, ender du typisk opp med en samlet utgift på over 200 000 NOK ved salg av bolig til 5 millioner NOK. (2020).

Vår samarbeidspartner Collatio.no har utarbeidet en utdypende artikkel om eiendomsmeglere som forteller hvordan du finner den billigste eiendomsmegleren som mest sannsynlig vil selge boligen din til best pris.

Vurderer du å selge? Få tilbud på eiendomsmeglere eller søk om gratis verdivurdering på Tjenestetorget på under 2 minutter.

Søk anbud på eiendomsmegler her

Hvor mye skal eiendomsmegleren ha å selge?

På grunn av økt konkurranse har eiendomsmeglerhonoraret falt siden 2004, men det utgjør fortsatt en betydelig del av de totale kostnadene. Gebyret fastsettes i utgangspunktet under hensyntagen til husets pris, omsettelighet og lokale konkurranseforhold.

Noen eiendomsmeglere har et standardhonorar, mens andre tar en prosentandel av tilbudt salgspris. Eiendomsmeglerens honorar er typisk mellom 50 000 og 75 000 DKK inkl. mva.

Vær oppmerksom på muligheten for å forhandle eiendomsgebyret ned. Er boligen din lett å selge, og er konkurransen hard i ditt nærområde, vil det være nærliggende å prøve å få rabatt. Et godt tips er å innhente tilbud fra flere for å sammenligne pris og vederlag. På den måten kan du få en billig eiendomsmegler.

Ikke nødvendigvis velg megleren som gir høyest vurdering av huset. En eiendomsmegler kan bli fristet til å sette en for høy pris på huset for å få eiendommen «i boken». Resultatet er ofte en eller flere prisreduksjoner og/eller svært lang salgstid.

Få gratis verdivurdering av boligen din før salg

Vurderer du å selge boligen din men er i tvil om hva du kan få for den? Da er en eiendomstakst helt opplagt – og det er helt gratis!

De mange eiendomsmeglerne i Norge konkurrerer om deg som kunde og du kan derfor få en gratis eiendomstakst fra de fleste eiendomsmeglere.