Spar tusenvis av kroner på bilforsikringen hvert år

Spar tusenvis av kroner på bilforsikringen hvert år

Utgitt 13/01/21 av Steffen Fonvig

Capitis:Hjem»Privatøkonomi, Spare penger, Sponset innhold»Spar tusenvis av kroner på bilforsikringen hvert år
Capitis:Hjem»Innlegg»Privatøkonomi, Spare penger, Sponset innhold»Spar tusenvis av kroner på bilforsikringen hvert år

Slik finner du den billigste bilforsikring i 2021

[Sist oppdatert  17:42 lørdag 23.01.2021]

Hvis du eier en bil og bor i Norge, er du faktisk lovpålagt å ha en bilforsikring, MÅ du ikke ha en kaskoforsikring, men du må ha en ansvarsforsikring som et minimum.

En bilforsikring er imidlertid ikke billig, og det er mye penger å spare ved å velge riktig forsikringsselskap når du velger en forsikring for bilen.

Oversikt

I

Innleggsmeny

Slik får du billigere forsikring

1. Beskriv dine behov

Finn og velg forsikringen du trenger

2. Få tilbud fra flere selskaper

Motta tilbud fra flere forsikringsselskaper

3. Velg det beste tilbud

Godkjenn og godta tilbudet som passer deg best

Få tilbud

Hvordan få billigere bilforsikring?

Det er mange måter å senke kostnaden på bilforsikringen. Det enkleste og kanskje mest effektive er å kontakte flere forsikringsselskaper for å sammenligne priser. Kanskje karer du å få presset prisen noe ned ved å opplyse om hva du kan få i ett konkurrerende forsikringsselskap?

Hvis man har flere forsikringer i samme bank får man som regel noe rabatt. (her kan du også sammenligne flere banker da noen gir deg mer rabatt enn andre).

Hvis man eier en billig bil i noen år og kjører skadefritt, vil man få høyere bonus og forsikringen på en dyrere bil vil da bli noe lavere. Det kan også lønne seg å bytte forsikringsselskap innimellom da noen gir ekstra bonuspoeng for å bytte over.

Det kan også være noe å hente på å lese nøye gjennom vilkårene da det gis rabatter ved f.eks. godkjent alarm, ABS bremser, egen garasje osv.

Bilforsikring for deg over 25 år

Hvis du er 25 år, kan du mest sannsynlig få en litt billigere bilforsikring enn de som ikke er det, dette er fordi forsikringsselskaper

Bilforsikring for deg under 23 år

De fleste forsikringsselskaper har en «aldersgrense» på 23 år. Det vil si at det er ganske mye dyrere om man er under 23 år. Det samme gjelder om man skal la noen under 23 år kjøre bilen. Skulle likevel bilen bli kjørt av en person under 23 år (når bilen er forsikret for personer over 23 år) vil erstatningen bli redusert. Derfor er det viktig å passe på at ikke bilen kjøres av personer under 23 år om man har fortalt forsikringsselskapet at «ingen under 23 år skal kjøre».

Dette er en «aldersgrense» satt da man ser at det er flere ulykker hos førere under 23 år.

Bilforsikring for deg som er 18 år

Mange som nettopp har fylt 18 år er også førstegangskjøpere av en bil, og her kan bilforsikring være ekstremt dyrt. Spesielt hvis du kjøper en dyr og / eller rask bil.

Sammenlign priser og tilbud på bilforsikring og velg den billigste

Den desidert enkleste, raskeste og beste måten å få billigere bilforsikring på er å sammenligne priser og tilbud fra flere forskjellige forsikringsselskaper. Du kan gjøre dette enkelt og enkelt med en sammenligningsportal eller en anbudstjeneste som Tjenestorget.no som hjelper deg med å finne den rette, billigste og beste bilforsikringen.

Tjenestetorget.no

Ofte stilte spørsmål

Hvilken bilforsikring bør jeg velge?2021-01-18T19:01:54+01:00

Hvilken bilforsikring du bør velge kommer an på hvor mye du vil ha dekket ved en eventuell skade. Hvor mye er bilen verdt? Er den verdt mye mer enn en skade, bør du kanskje vurdere delkasko eller kasko. Er den ikke verdt stort, er det kanskje lurt med ansvarsforsikring.

Hvordan få billigere billforsiking?2021-01-18T17:00:17+01:00

Den enkleste og raskeste måten å finne en billigere forsikring er gjennom en anbudstjeneste som Tjenestetorget, her kan du få tilbud på bilforsikring helt gratis og uten forpliktelser.

Hva koster bilforsikring i året?2021-01-18T18:59:01+01:00

Det er mange faktorer som bestemmer hva bilforsikringen vil koste nettopp deg. Det kommer an på hvor du bor, hvor gammel du er, bonus og hvilken dekning du velger.

Alt du trenger å vite om bilforsikring

Forsikringsspråket er ikke til alles forståelse, og det kan være en jungel å finne veien rundt de mange begrepene og forkortelsene som brukes i forsikringsverdenen, og det er nettopp derfor vi har laget en enkel bilforsikringsguide som kan hjelpe deg å forstå hva de forskjellige tingene betyr og går ut slik at du kan velge riktig bilforsikring.

Hva bilforsikring dekker:

Hva bilforsikringen din dekker, avhenger av hvilken type forsikring du har, om du har et ansvar eller kaskoforsikring har mye å si i forhold til hvor mye du får dekket i tilfelle du får en skade.

Ansvarsforsikring:

Ansvarsforsikring er den delen som er lovpålagt. Denne forsikringen erstatter skader på andres kjøretøy og eiendom samt personskade på fører og passasjer. Dersom du har avskiltet bilen er det ikke lenger noe krav til å ha ansvarsforsikring.

Delkasko:

Delkasko dekker det samme som som Ansvar, men dekker også hærverk, naturskader, brann, tyveri, glasskader, fastmontert utstyr og veihjelp.

Kasko:

Kaskoforsikring dekker det samme som Delkasko men erstatter også de fleste skader på egen bil uansett hvem som har skylden i dette. Her kan du også velge å ha med dekning for leiebil.

Egenandel:

Egenandel er den summen du må ut med når uhellet først er ute. Dette er det du må betale for skaden, pluss en mulig nedsatt bonus. Du kan velge hvor høy egenandel du ønsker selv. Ved høyere egenandel får du mer rabatt på måneds kostnadene. Her er det lommeboken og skadefrekvens som utgjør hvor du bør legge deg. Har du skjeldent skader, er det kanskje lurt å velge en høy egenandel.

Bonus:

Bonussystemet gir deg rabatt på forsikringen. Bonusen økes for hvert år du kjører skadefritt og senkes for hver skade.

Hvilken bilforsikring bør jeg velge?

Patrick Janson

Velg den bilforsikring som passer deg best

Kilder

Go to Top