Få tilbud på billig strøm fra flere strømselskaper (gratis)
Få tilbud på billig strøm fra flere strømselskaper (gratis)

Billig bredbånd

Billig bredbånd

Capitis:Hjem»Hvordan spare penger»Anbudstjenester»Billig bredbånd
Billig bredbånd2021-07-18T17:05:23+02:00

Slik finner du billig bredbånd og høy hastighets internett der hvor du bor

Vil du spare penger på bredbånd? På mindre enn 5 minutter kan du få gratis og uforpliktende tilbud fra flere forskjellige bredbåndsleverandører og velge det tilbudet som passer deg best.

I Norge er vi veldig avhengige av internettet, særlig under det fortsatt igangværende Corona-krise med hjemmekontor og teams-møter har vi sett hvor viktig og nødvendig internett i hjemmet er, men dessverre betaler alt for mange nordmenn alt for mye for deres bredbånd.

Her på siden kan du læse mye mere om hva bredbånd er, hvordan du finner billigere og bedre internett til hjemmet, samt hvilke tjenester og leverandører du kan få på bopelen din.

Med en anbudstjeneste kan du på få minutter få tilbud på fastmontert eller mobilt bredbånd der hvor du bor. Du bestemmer helt selv hvilken hastighet du trenger og når du først har inntastet dine opplysninger på anbudstjenesten, kan du bare slappe av og vente på de gratis og uforpliktende tilbud fra ulike bredbåndsleverandører.

Få tilbud på billig bredbånd her

Hvordan få billigere bredbånd?

1. Fortell hvor du trenger bredbånd

Inntast dine bopelsopplysninger og krav til bredbåndsutbyder.

2. Få tilbud fra flere bredbåndsleverandører

Motta gratis og uforpliktende tilbud på bredbånd på din bopel.

3. Velg billigste bredbånd

Få internett med den hastigheten på din bopel til den billigste prisen.

Få tilbud

Få tilbud på bredbånd

Hvis du har tregt internett fordi du har en dårlig bredbåndsleverandør eller kanskje feil type forbindelse og samtidig ønsker å spare penger, da kan du enkelt legge anbud ut til bredbåndsleverandører og finne ut om du kan spare penger og samtidig sjekke hvilken bredbåndsforbindelse og internetthastighett du kan få der hvor du bor.

Tjenestetorget er en gratis og uforpliktende service som henter tilbud fra ulike bredbåndsleverandører, det eneste du skal gjøre er å utfylle deres formular du på finner på nettstedet deres og avvente tilbud fra bredbåndsleverandører.

Du bestemmer selv dine krav og dine behov, de finner deretter ut hvilken bredbåndsforbindelse du kan få og hvilken hastighet, samt til hvilken pris.

De fleste som benytter en anbudstjeneste, har funnet billigere og bedre bredbånd.

Ofte stillede spørsmål

Hvor mye koster bredbånd?2021-07-18T17:09:12+02:00

Prisene på mobilt- og kablet bredbånd variere fra et sted mellom 300 – 999 kroner om måneden avhengig av hvilken hastighet du vil ha. Du må være oppmerksom på at mange bredbåndsutbydere tilbyr både TV og bredbånd i samme pakke, hvilket oftest kan være billigere å sammensette fremfor ha to ulike leverandører.

Hvilket bredbånd kan jeg få?2021-07-18T17:07:53+02:00

Hvilket bredbånd du kan få og dermed hvilken netthastighet du kan få avhenger av forskjellige ting, hvor du bor, hvilke utbydere som dekker området og hvor mye du er villig til å betale for bredbånd.

Den enkleste måten å finne ut hvilket bredbånd du kan få er gjennom en anbudstjeneste som Tjenestetorget – her kan du gratis og uforpliktende inntaste din bopelsadresse og automatisk finne ut hvilket bredbånd og hvilken internetthastighet du kan få.

Hva er bredbånd?2021-07-18T17:10:38+02:00

Bredbånd blir ofte sammenlignet med internett, men dette er helt feil. Bredbånd er den type forbindelse (kabel, mobil ol.) som du kan få og internett er definisjonen på den hastigheten og utbyder du kan få.

Du kan eksempelvis ha en fiberforbindelse (bredbånd) og velge mellom flere forskjellige internett-utbydere gjennom denne brtedbånd.forbindelse.

Hva er en anbudstjeneste?2021-07-18T15:32:50+02:00

En anbudstjeneste er en service (som regel online) hvor du på et ark eller en digital formular kan inntaste dine opplysninger, behov og krav til et bestemt produkt eller en service og få tilbud på dette fra flere forskjellige utbydere og leverandører.

De fleste anbudstjenester er gratis og tilbudene er alltid uforpliktende, det vil si at du kan få tilbud og priser på service og produkter helt gratis og heretter sammenligne og velge det beste og billigste, eller lade være.

Spare penger artikler & guides

Lær hvordan du kan spare flest penger mulig i hverdagen og på dine årlige utgifter. Vi har utarbeidet en lang rekke artikler og guides som har til formål å hjelpe deg med å spare penger på alle mulige måter.

Læs alle artiklene

Hvilket bredbånd kan jeg få?

Hvilken bredbåndsleverandør og utbyder du kan få, samt hvilket netthastighett som er mulig avhenger av flere parameter.

Den bredbåndsforbindelse du har mulighet for å få avhenger av hvilken leverandør du kan få, samt hvilken type. Som hovedregel er en kablet bredbåndsforbindelse mye bedre og mere stabil enn en mobilbredbåndsforbindelse.

Det vil si, hvis du ikke kan få kablet bredbåndsforbindelse, da vil du mest sannsynlig ikke kunne få den samme netthastigheten som de som kan få en kablet forbindelse.

Den enkleste måten å finne ut hvilke bredbåndsleverandører som kan tilby deg bredbånd og internett der hvor du er bor, er gjennom en anbudstjeneste – Her vil dine behov og din bopel bli sendt ut til flere leverandører og de som kan tilby deg bredbånd vil da sende deg et tilbud på billig bredbånd.

Hvor mye koster bredbånd?

Først og fremst er det viktig å forstå at internett og bredbånd ikke er det samme. Bredbånd er måten internettet dit leveres på, og selve internettforbindelsen er din forbindelse til nettet.

Men når vi snakker om prisen på bredbånd, er det underforstått at det menes hva som det koster å få levert en internettforbindelse og altså ikke installasjonsprisen eller gebyrer på dette. Installasjon er somregel et engangsbeløp eller gratis.

Et abonnement på en internettforbindelse avhenger av hvor høy en netthastighet du ønsker, og hvilken type du kan få og velger utfra dine muligheter.

Prisene på mobilt- og kablet bredbånd variere fra et sted mellom 300 – 999 kroner om måneden avhengig av hvilken hastighet du vil ha. Du må være oppmerksom på at mange bredbåndsutbydere tilbyr både TV og bredbånd i samme pakke, hvilket oftest kan være billigere å sammensette fremfor ha to ulike leverandører.

Hva er bredbånd?

Det foregår dessverre mange misforståelse innenfor hva som bredbånd er og hvordan der fungerer. Særlig mobilt- og trådløst bredbånd forveksles, hvilket til dels er ganske forståelig da det kan høres ut som det samme, men er langt ifra det samme.

Bredbånd er kort fortalt et begrep som dekker over flere ting, det kan være fiber, mobilt, ADSL, VDSL. Bredbånd er ikke internett, men måten du får tilgang til internettet på.

Man kan sammenligne dette med en bil, hvor bredbånd er selve bilen og internettet er drivstoffet (bensin eller strøm) som får bilen til å kjøre.

Bredbånd er en kabel- eller radioforbindelse som gir deg mulighet for å gå på internettet, hvilke bredbåndutbyder og hvordan din forbindelse etableres (mobilt eller kablet) har mye å si i forhold til hvor raskt internett du kan få.

Typer av bredbånd

Det finnes mange forskjellige typer bredbåndsforbindelser som kan tilby deg internett der hvor du trenger det.

Hovedsakelig finnes det på nuværende tidspunkt 4 ulike bredbåndstyper som er:

  1. DSL
  2. Fiber
  3. Mobilt bredbånd
  4. Kabel

Så klart er kabel-bredbånd i form av enten fiber eller antenne den type bredbånd som kan gi deg den raskestes og mest stabile nettforbindelsen, da disse ikke forstyrre like mye av andre radiosignaler som en mobil-bredbåndsforbindelse vil bli.

Men med det sakt, da er teknologien innenfor mobilt bredbånd så pass bra i dag at du faktisk flere steder i Norge kan benytte en mobilbredbåndsforbindelse uten problemer, men det avhenger av hvor i Norge du bor.

Hvilken hastighet dekker mitt behov?

Ifølge nettstatistikksiden Statista.com er Norge den andre beste landet basert på netthastighet med en gjennomsnitts hastighet på over +23 Mbps, hvor til sammenligning er gjennomsnittet i hele verden på under 7 Mbps. Vi har med andre ord nesten 3 ganger så raskt internett som gjennomsnittet av resten av verdenen.

Netthastighett på verdensbasis

En +20 Mbps netthastighetsforbindelse dekker mer enn nok en nordmanns almene behov til en internett-forbindelse. Men det har også mye å si om det er mange i samme bopel eller kun en enkelt eller to brukere av nettet.

Er dere eksempelvis en familie på fire eller fem medlemmer som alle ser på Netflix på kvelden samtid, da vil dere slite med netthastigheten, da dere alle trekker på nettet samtid og belaster derfor mer enn de +20 Mbps.

For å finne den rette netthastighet slik det er forbindelse nok til alle, må dere først finne ut hvor mange dere er, hvordan dere bruker nettet og til hva.

Typisk vil en 30 – 40 Mbps netthastighets forbindelse dekke behovet for en familie på 3 – 5 personer.

Oversikt over anbudstjenester

Er du på jakt etter en billigere leverandør av eksempelvis bredbånd, mobil eller forsikring? Så prøv en anbudstjeneste. Det er 100% gratis og uforpliktende – du kan muligvis spare tusenvis av kroner hvert år ved å bytte leverandør.

Anbud på advokat

Få tilbud

Anbud på boligalarm

Få tilbud

Anbud på bredbånd

Få tilbud

Anbud på eiendomsmegler

Få tilbud

Anbud på forsikring

Få tilbud

Anbud på mobilabonnement

Få tilbud

Anbud på regnskapsfører

Få tilbud

Anbud på strøm

Få tilbud

Anbud på varmepumpe

Få tilbud
Go to Top