Hvordan kjøpe Bitcoin trygt og sikkert i Norge?

Hvordan kjøpe Bitcoin trygt og sikkert i Norge?

Utgitt 15/01/21 av Steffen Fonvig

Capitis:Hjem»Investere penger, Kryptovaluta, Sponset innhold, Tjene penger»Hvordan kjøpe Bitcoin trygt og sikkert i Norge?
Capitis:Hjem»Innlegg»Investere penger, Kryptovaluta, Sponset innhold, Tjene penger»Hvordan kjøpe Bitcoin trygt og sikkert i Norge?

Slik kjøper og selger du Bitcoin

Kryptovaluta har vært veldig populært i mange år, og populariteten til de forskjellige digitale valutaene har absolutt ikke gått ned, dette ser vi på verdien av de digitale valutaene den siste tiden.

Spesielt Bitcoin som var den første kryptovalutaen på markedet og den mest populære i skrivende stund basert på verdi. Bitcoin har oversteget en pris på $ 40.000 USD eller +350.000 NOK.

Hvis du vil komme i gang med å handle i Bitcoin, uansett om du vil kjøpe eller selge bitcoins, kan du gjøre dette helt trygt og sikkert på MiraiEx, som er Norges største kryptobørs og handelsmann.

Hvis du registrerer deg gjennom våres vervelenk, får du opptil 200 kr i vervebonus.

Det er viktig å huske at investering i Bitcoin og andre kryptovalutaer er på egen risiko, og historisk avkastning er aldri en garanti for fremtidig avkastning. Du må være minst 18 år for å registrere deg hos MiraiEx.

Oversikt

I denne artikkelen kan du finne svar på alt om Bitcoin, samt hvordan du kan handle den populære kryptovalutaen trygt og sikkert online.

Bitcoin er ganske komplisert, men her får du en kort oppsummering og punktlig forklaring på hva Bitcoin er.

 • Bitcoin er en virtuell valuta og eksisterer ikke i fysisk format.
 • Verdien og prisen på en Bitcoin bestemmes av tilbud og etterspørsel på samme måte som aksjer og andre verdipapirer.
 • Bitcoin blir ikke kontrollert av en bank slik som «vanlige valutaer»
 • Satoshi Nakamoto laget bitcoin algoritmen i 2009.

Innleggsmeny

Opprett en investeringskonto med MiraiEx her gratis og kom i gang med å investere i kryptovaluta

Hvor å kjøpe, handle og investere i Bitcoin

Hva enn du vil kjøpe, selge, handle eller investere i kryptovalutaen Bitcoin så foregår dette alltid på en kryptobørs

Nedenfor finner du de mest populære handelsplattformene for bitcoin i Norge, hvor du kan handle kryptovaluta trygt og sikkert:

 1. MiraiEx
 2. Coinbase
 3. Etoro
 4. Binance

Kjøp kryptovaluta hos MiraiEx

MiraiEx er Norges største kryptokursutveksling og har siden 2017 hjulpet nordmenn med å investere i populære kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum og Ripple.

Hos MiraiEx kan du opprette en investeringskonto 100% gratis på mindre enn 2 minutter hvis du har VIPPS og BankID tilgjengelig. Du oppretter en konto ved å koble til VIPPS-kontoen din, og du kan deretter bekrefte kontoen din med BankID.

Registrering hos MiraiEx:

Når du oppretter en gratis investeringskonto hos MiraiEx med vår henvisningslink, vil du motta 40 kroner i Bitcoin helt gratis, som en bonus, og du vil også få muligheten til å tjene 160 kroner i tillegg. Du støtter også nettstedet vårt og bloggen, så vel som vårt arbeid.

Husk at historisk avkastning ikke er en garanti for fremtidig avkastning, og hvis du investerer i kryptovaluta og andre verdipapirer, kan hele investeringen din gå tapt. Du må være minst 18 år for å opprette en konto hos MiraiEx.

Du kan lese vår erfaring med MiraiEx og hvorfor vi anbefaler akkurat denne plattformen å investere i kryptovaluta på.

Fordeler og ulemper med MiraiEx:

Det er to store fordeler med kryptobørsen MiraiEx, og det er at etableringen tar mindre enn to minutter, og plattformen er så enkel og designmessig at alle kan finne ut hvordan de kan kjøpe og selge kryptovalutaer på plattformen.

Dessverre er utvalget av kryptovalutaer begrenset hos MiraiEx, du kan for øyeblikket bare handle 5 forskjellige kryptovalutaer. Imidlertid har de kunngjort at de er i ferd med å utvide antall kryptovalutaer som kan handles på plattformen deres.

miraiex.com

Coinbase

coinbase.com

Binance

Binance.com

eToro

eToro er verdens største handelsplattform. 

Hos eToro kan du handle i store aksjer og ETF-er. Du kan trade i valutapar og råvarer samt kryptovaluta. Det har aldri vært enklere å investere i finansmarkedene. 

eToro tilbyr en rekke kryptovalutaer som f.eks. Bitcoin, Litecoin, Etherum og Ripple. Det er mulig å handle kryptovaluta med giring opp til 2X. Minimums beløpet du må handle kryptovaluta for er 200$  

eToro er veldig fokuserte på såkalt «copy trading» og «social trading» . Dette gjør traderen til en fantastisk plattform for alt fra nybegynnere som gjerne vil lære litt til mer erfarene tradere som ønsker «noe ekstra». Her kan du også tjene litt ekstra om du skulle være så flink at andre begynner å følge/kopiere deg og dine investeringer. Om du ønsker kan du også bruke en virituell konto som gjør at du kan investere i ekte aksjer/valutaer uten å risikere ekte penger. 

eToro-Club 

eToro har egne Club-nivåer som gir deg forskjellige fordeler i forhold til hvor mye egenkapital du har stående. Disse nivåene er rangert slik som dette: 

 • Silver: $5 000 
 • Gold: $10 000 
 • Platinum: $25 000 
 • Platinum+: $50 000 
 • Diamond: $250000 
Club  Silver  Gold  Platinum  Platinum+  Diamond 
Daglig markedssammendrag  X  X  X  X  X 
Live webcaster  X  X  X  X  X 
Eksklusive, databaserte CopyPortfolios  X  X  X  X  X 
Eksklusivt debetkort  X  X  X  X  X 
Livechat med kundeservice  X  X  X  X  X 
Krypto-staking  85%  85%  85%  90%  90% 
Dedikert kundebehandler    X  X  X  X 
Kontokreditt    X  X  X  X 
Markedsanalyse    X  X  X  X 
Delta PRO-Crypto Portfolio Tracker      X  X  X 
Ingen uttaksgebyrer      X  X  X 
Trading Central forsknings- og analyseplattform      X  X  X 
Rabatter eller fritak for valutagebyrer      X  X  X 
Wall Street Journal- abonnement      X  X  X 
Invitasjon til de mest høythengende bransjearrangementene        X  X 
Biletter til håndplukkede sportsbegivenheter        X  X 
Financial Times- abonnement          X 
Invitasjon til et arrangement for Diamond- medlemmer          X 

Handelsplattformen tilbys av eToro (Europe) Ltd. Selskapet er hjemmehørende på Kypros og er derfor godkjent til å utføre investeringstjenester av den kypriotiske tilsynsmyndigheten Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Det betyr at megleren også er underlagt den generelle EU-baserte finansielle lovgivningen, som blant annet inkluderer minimumsbeskyttelsesregler for private investorer. Megleren har vært registrert hos og godkjent av Finanstilsynet siden 2010 og kan utføre investeringstjenester i Norge etter MiFID-reglene.

eToro har 24t kundeservise mandag-fredag via livechat på nettsiden og i appen. Om du skulle ha noen spørsmål eller problemer. 

Konklusjon 

eToro har et oversiktlig og godt design. Plattformen har mange spennende funksjoner og avanserte verktøy. Spesielt spennende er muligheten for å følge og automatisk kopiere andre tradere. 

Etoro.com

Hva er Bitcoin?

tekst

tekst

Hvordan fungerer bitcoin?

Tekst

Hvordan tjene penger på Bitcoin?

investere i bitcoin

Ofte stillede spørsmål

Hvordan selge Bitcoin?2021-01-15T13:21:07+01:00

Hvis du har Bitcoin eller andre kryptovalutaer i en kryptovaluta som du vil selge, overfør disse til en kryptovalutabørs som tilbyr kryptovalutahandel.

Det er mange forskjellige krypto-børser som tilbyr dette, det du trenger å være oppmerksom på er deres gebyrer og kurtasjer på handel og uttak..

Hvordan kjøpe Bitcoin?2021-01-15T13:12:27+01:00

For å handle kryptovaluta og bitcoin, må du overføre midler eller bitcoin til en kryptovaluta-utveksling som tilbyr kryptovalutahandel.

Du kan gjøre dette på den norske kryptobørsen MiraiEx, hvis du registrerer deg med vår henvisningskobling, vil du motta opptil DKK 200 i bonuser.

MiraiEx er imidlertid ikke det eneste stedet du kan kjøpe Bitcoin og andre kryptovalutaer, også plattformer som Coinbase, Etoro og Binance er populære handelsplattformer for kryptovaluta blant nordmenn.

Skatt av Bitcoin

På samme måte med aksjer og andre verdipapirer som kan skape økonomisk gevinst, må gevinsten fra kryptovaluta beskattes. Ulempen med kryptovaluta sammenlignet med aksjer er at du ikke får skattefradrag på noe økonomisk tap. Så det er mer risikabelt å investere i kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum, da du ikke får noen skattefordel hvis du ender med å miste investeringen din som du gjør med aksjer.

 1. Finn markedsverdi for den virtuelle valuta på kjøps-, salgs – og mining-tidspunktet. Bruk kursen fra markedsplassen der du kjøpte/solgte den virtuelle valutaen. Dersom kurser/dokumentasjon fra tilbyder er vanskelig tilgjengelig, finnes det flere aktører som tilbyr historiske kurser på de mest vanlige valutaene.
 2. Bruk dollarkursen fra Norges Bank til å regne om kursene til norske kroner.

Inngangsverdi – Eksempel

Inngangsverdi i Norske kroner = (antall virtuelle enheter * valutakurs på virtuell valuta) * dollarkurs + (transaksjonskostnad * dollarkurs dersom transaksjonskostnad er i dollar)

 • Du kjøpte 1,32 bitcoin 13. oktober 2017
 • Kursen på bitcoin var da 5 640,13USD
 • Kursen på USD/NOK var 7,9077
 • Transaksjonskostnadene per transaksjon var 3 USD

Inngangsverdi i norske kroner: (1,32 * 5 640,13) * 7,9077 + (3 * 7,9077) = 58 896,33 kroner

Betalt for virtuell valuta med annen virtuell valuta
Inngangsverdi = Den virtuelle vederlagsvalutaens verdi i norske kroner på kjøpstidspunktet.

Minet/utvunnet virtuell valuta selv
Inngangsverdi = Markedsverdien av den virtuelle valutaen på utvinningstidspunktet justert for eventuelle fradragsberettigede kostander og aktiveringspliktge kostander.

Vederlaget du mottar ved realisasjonen, med fradrag for transaksjonskostnader, utgjør utgangsverdien.

Hvis vederlaget er annen virtuell valuta, vil utgangsverdien beregnes basert på den virtuelle vederlagsvalutaens verdi i norske kroner på transaksjonstidspunktet.

Dersom du eier flere enheter av samme virtuelle valuta, må du selv ta stilling til hvilken enhet som faktisk er realisert, og hva som var inngangsverdien på den konkrete realiserte enheten.

Det er ikke noe krav om at den enheten som er kjøpt først må selges først. Med andre ord gjelder det ikke noe FIFU-prinsipp (først inn først ut), slik det gjør for blant annet aksjer.

Utgangsverdi – Eksempel

Vederlaget du mottar ved realisasjonen, med fradrag for transaksjonskostnader, utgjør utgangsverdien.

Hvis vederlaget er annen virtuell valuta, vil utgangsverdien beregnes basert på den virtuelle vederlagsvalutaens verdi i norske kroner på transaksjonstidspunktet.

Dersom du eier flere enheter av samme virtuelle valuta, må du selv ta stilling til hvilken enhet som faktisk er realisert, og hva som var inngangsverdien på den konkrete realiserte enheten.

Det er ikke noe krav om at den enheten som er kjøpt først må selges først. Med andre ord gjelder det ikke noe FIFU-prinsipp (først inn først ut), slik det gjør for blant annet aksjer.

Min vurdering av Bitcoin

Hvis du velger å investere i Bitcoin, må du være klar over at det er en ekstremt høyrisikoinvestering, da Bitcoin og kryptokurrency som helhet ennå ikke er fullstendig anerkjent som betalingsmiddel, det er fortsatt begrenset hvor mange steder du kan betale med Bitcoin, som skal vurderes hvis man vil investere i Bitcoin.

Kilder

Go to Top