Hva er kryptovaluta?

Hva er kryptovaluta?

Utgitt 17/01/21 av Steffen Fonvig

Hva er kryptovaluta og hvordan kjøpe den?

Kryptovaluta er virtuell valuta, dvs. penger som ikke eksisterer i fysisk format og form. Kryptovaluta kom først til verden i 2008 da Bitcoin ble utviklet, og siden den gang har den fått fart.

Den enkleste og sikreste måten å kjøpe og selge kryptovaluta på er å få en bruker til en hederlig kryptokursutveksling som MiraiEx eller Etoro.

Hvis du oppretter en konto hos MiraiEx med vår lenke, vil du motta en oppstartsbonus på opptil 200 DKK. MiraiEx er en norsk kryptobørs som tilbyr kjøp og salg av mest forankrede kryptovalutaer som Bitcion, Ethereum, Ripple og Litecoin.

Hvis du velger den internasjonale børsen Etoro hvor du også kan handle aksjer og andre verdipapirer, er utvalget større, men vi anbefaler likevel MiraiEx for deg som ønsker å komme i gang med kryptovalutahandel da det er en norsk kryptovalutahandler og børsen som vi selv bruker.

Oversikt

I denne artikkelen kan du finne informasjon om hva kryptovaluta er, hvordan du skal håndtere det, samt hvordan du kan investere og tjene penger på den virtuelle valutaen.

Vi har også laget en enkel guide til hvordan du kan kjøpe og selge kryptovaluta enkelt og sikkert i Norge, samt hvilke handelsplattformer du bør bruke hvis du vil starte kryptovalutahandel.

Innleggsmeny

Opprett en investeringskonto med MiraiEx her gratis og kom i gang med å investere i kryptovaluta

Her kan du investere, kjøpe og selge i kryptovaluta

Det har aldri vært enklere å handle kryptovaluta, det er et stort utvalg av plattformer hvor du kan handle kryptovaluta.

Nedenfor finner du de 4 mest populære handelsplattformene innen kryptovaluta:

  1. MiraiEx
  2. Etoro
  3. Binance
  4. Coinbase

Les mer om de forskjellige kryptohandlerne og deres fordeler og ulemper, samt våre erfaringer med de forskjellige.

Kjøp kryptovaluta hos MiraiEx

MiraiEx er Norges største kryptokursutveksling og har siden 2017 hjulpet nordmenn med å investere i populære kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum og Ripple.

Hos MiraiEx kan du opprette en investeringskonto 100% gratis på mindre enn 2 minutter hvis du har VIPPS og BankID tilgjengelig. Du oppretter en konto ved å koble til VIPPS-kontoen din, og du kan deretter bekrefte kontoen din med BankID.

Registrering hos MiraiEx:

Når du oppretter en gratis investeringskonto hos MiraiEx med vår henvisningslink, vil du motta 40 kroner i Bitcoin helt gratis, som en bonus, og du vil også få muligheten til å tjene 160 kroner i tillegg. Du støtter også nettstedet vårt og bloggen, så vel som vårt arbeid.

Husk at historisk avkastning ikke er en garanti for fremtidig avkastning, og hvis du investerer i kryptovaluta og andre verdipapirer, kan hele investeringen din gå tapt. Du må være minst 18 år for å opprette en konto hos MiraiEx.

Du kan lese vår erfaring med MiraiEx og hvorfor vi anbefaler akkurat denne plattformen å investere i kryptovaluta på.

Fordeler og ulemper med MiraiEx:

Det er to store fordeler med kryptobørsen MiraiEx, og det er at etableringen tar mindre enn to minutter, og plattformen er så enkel og designmessig at alle kan finne ut hvordan de kan kjøpe og selge kryptovalutaer på plattformen.

Dessverre er utvalget av kryptovalutaer begrenset hos MiraiEx, du kan for øyeblikket bare handle 5 forskjellige kryptovalutaer. Imidlertid har de kunngjort at de er i ferd med å utvide antall kryptovalutaer som kan handles på plattformen deres.

miraiex.com

eToro

eToro er verdens største handelsplattform. 

Hos eToro kan du handle i store aksjer og ETF-er. Du kan trade i valutapar og råvarer samt kryptovaluta. Det har aldri vært enklere å investere i finansmarkedene. 

eToro tilbyr en rekke kryptovalutaer som f.eks. Bitcoin, Litecoin, Etherum og Ripple. Det er mulig å handle kryptovaluta med giring opp til 2X. Minimums beløpet du må handle kryptovaluta for er 200$  

eToro er veldig fokuserte på såkalt «copy trading» og «social trading» . Dette gjør traderen til en fantastisk plattform for alt fra nybegynnere som gjerne vil lære litt til mer erfarene tradere som ønsker «noe ekstra». Her kan du også tjene litt ekstra om du skulle være så flink at andre begynner å følge/kopiere deg og dine investeringer. Om du ønsker kan du også bruke en virituell konto som gjør at du kan investere i ekte aksjer/valutaer uten å risikere ekte penger. 

eToro-Club 

eToro har egne Club-nivåer som gir deg forskjellige fordeler i forhold til hvor mye egenkapital du har stående. Disse nivåene er rangert slik som dette: 

  • Silver: $5 000 
  • Gold: $10 000 
  • Platinum: $25 000 
  • Platinum+: $50 000 
  • Diamond: $250000 
Club  Silver  Gold  Platinum  Platinum+  Diamond 
Daglig markedssammendrag  X  X  X  X  X 
Live webcaster  X  X  X  X  X 
Eksklusive, databaserte CopyPortfolios  X  X  X  X  X 
Eksklusivt debetkort  X  X  X  X  X 
Livechat med kundeservice  X  X  X  X  X 
Krypto-staking  85%  85%  85%  90%  90% 
Dedikert kundebehandler    X  X  X  X 
Kontokreditt    X  X  X  X 
Markedsanalyse    X  X  X  X 
Delta PRO-Crypto Portfolio Tracker      X  X  X 
Ingen uttaksgebyrer      X  X  X 
Trading Central forsknings- og analyseplattform      X  X  X 
Rabatter eller fritak for valutagebyrer      X  X  X 
Wall Street Journal- abonnement      X  X  X 
Invitasjon til de mest høythengende bransjearrangementene        X  X 
Biletter til håndplukkede sportsbegivenheter        X  X 
Financial Times- abonnement          X 
Invitasjon til et arrangement for Diamond- medlemmer          X 

Handelsplattformen tilbys av eToro (Europe) Ltd. Selskapet er hjemmehørende på Kypros og er derfor godkjent til å utføre investeringstjenester av den kypriotiske tilsynsmyndigheten Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Det betyr at megleren også er underlagt den generelle EU-baserte finansielle lovgivningen, som blant annet inkluderer minimumsbeskyttelsesregler for private investorer. Megleren har vært registrert hos og godkjent av Finanstilsynet siden 2010 og kan utføre investeringstjenester i Norge etter MiFID-reglene.

eToro har 24t kundeservise mandag-fredag via livechat på nettsiden og i appen. Om du skulle ha noen spørsmål eller problemer. 

Konklusjon 

eToro har et oversiktlig og godt design. Plattformen har mange spennende funksjoner og avanserte verktøy. Spesielt spennende er muligheten for å følge og automatisk kopiere andre tradere. 

Etoro.com

Binance

Binance.com

Coinbase

coinbase.com

Hva er kryptovaluta?

A

Hvorfor investere i kryptovaluta?

A

Skatt av kryptovaluta

A

Ofte stilte spørsmål

Er kryptovaluta ekte penger?2021-01-11T19:14:06+01:00

Både ja og nei, kryptovaluta er fortsatt en relativt ny form for valuta i sin kategori, siden den er virtuell. Kryptovaluta er digitale penger, og ingen offisielle har blitt funnet ennå, men blant de mest populære er den første og originale kryptovalutaen som er Bitcoin.

Hvordan fungerer kryptovaluta?2021-01-11T19:12:35+01:00

Måten kryptovaluta er bygget på og fungerer er litt komplisert, men kan kort forklares med

Hvordan kjøpe kryptovaluta?2021-01-11T19:11:43+01:00
Hva er kryptovaluta?2021-01-11T19:11:13+01:00

Konklusjon

Steffen Fonvig

Virtuell valuta eller kryptovaluta har nå eksistert i mer enn 11 år siden lanseringen av Bitcoin og med den nylige prisøkningen i Bitcoin, hvor verdien av en Bitcoin oversteg 350.000 NOK, må man vite at kryptokurver er kommet for å bli.

Også flere store land som Russland og Kina har startet eller har allerede fullført sine egne kryptovalutaer som forventes å bli publisert som ekte valuta.

Personlig har jeg også investert i kryptovaluta gjennom MiraiEx plattformen hvor jeg for øyeblikket har investert i Ripple (XRP) og Ethereum (ETH), men ikke for store summer, men jeg forventer å fortsette investeringene mine i kryptovaluta i fremtiden, så jeg får en større portefølje og investering i kryptovaluta.

Kilder

Go to Top